Cum ar fi aratat scoala online in urma cu zece sau douazeci de ani? Nici nu ne-am putea imagina scoala online fara tehnologia de azi si viteza de internet din zilele noastre.

Astazi, cu o tableta si o cartela SIM sunt suficiente pentru ca orice copil sa fie gata sa intre la clasa, sa fie conectat cu profesorii, dar si cu colegii carora cred ca le-au simtit cel mai mult lipsa.

Orange Romania s-a implicat activ in a facilita accesul elevilor la educatie si a livrat, pana la finalul anului trecut, 180.000 de tablete cu internet 4G de mare viteza pentru ca elevii sa poata ramane conectati la lectiile din scoala online.

Din totalul tabletelor livrate pana in decebrie 2020, peste 140.000 au ajuns catre elevi prin programul national “Scoala de acasa”, dezvoltat de Ministerul Educatiei pentru a asigura echipamentele necesare continuarii cursurilor pentru aproximativ 250.000 de elevi.

Tabletele furnizate in programul national sunt marca Vonino magnet G30 sau G50 – vedeti in videoul de mai jos un scurt review al tabletei.

Pe langa tableta, internet si suita de programe pentru educatie, echipamentele sunt dotate si cu un soft de mobile device management (MDM). Ce este MDM?

Odata cu transferul scolii in mediul digital, inspectoratele aveau de gestionat mii de echipamente. Pentru a face asta centralizat, tabletele furnizate de Orange sunt conectate la un soft de management al device-urilor ce permite o gestionare centralizata a echipamentelor, la nivel de inspectorat judetean, dar permite si accesarea aplicatiilor pentru scoala online si securizarea tabletelor impotriva fraudei sau instrainarii.

Va invit sa urmariti clipul urmator si sa va puneti o simpla intrebare. “Cum eram eu azi daca invatam cu ajutorul tehnologiei?”

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie articolul