Pagini neoficiale pentru declaratii pe proprie raspundere, blocate pentru tentativa de frauda

Written by Laurentiu Matache

March 26, 2020

Pagini neoficiale pentru declaratii pe proprie raspundere, blocate pentru tentativa de frauda.

Bitdefender recomanda cetatenilor, care trebuie sa plece de acasa pe durata pandemiei, sa evite sa descarce formulare de pe alte site-uri decat cele ale autoritatilor, intrucat pot divulga date personale unor necunoscuti.

Recomand pentru cei care sunt nevoiti sa compleze declaratii pe proprie raspundere sa le descarce numai de pe site-ul oficial MAI.

Ca masura de precautie, Bitdefender a marcat drept tentative de inselaciune informatica (phishing) sase pagini de internet neoficiale care permit descarcarea sau completarea acestor documente.

Declaratia pe proprie raspundere contine date personale sensibile ale cetatenilor precum numele, adresa de acasa, codul numeric personal sau seria si numarul actului de identitate.

„Cum aceste formulare tip au devenit disponibile si pe multe alte site-uri aparute recent, exista riscul ca acele informatii sa fie colectate de catre persoane neautorizate si eventual folosite in diverse tentative de frauda. De asemenea, unele formulare contin si intervalul orar al deplasarilor in afara domiciliului, ceea ce ar putea indica unui raufacator nu doar adresa, ci si perioada in care acasa nu se afla nimeni”, spune Liviu Arsene, specialist in securitate informatica la Bitdefender.

Recomandarea pentru cei care sunt nevoiti sa compleze declaratii pe proprie raspundere pentru parasirea domiciliului pe durata pandemiei este sa le descarce numai de pe site-ul oficial https://www.mai.gov.ro/

Model – Declarație pe proprie răspundere

Model – Adeverință angajator

  • Documentul poate fi redactat/completat direct de pe PC/laptop în câmpurile predefinite, în formatul PDF, necesitând ulterior tipărirea și semnătura de mana a titularului.
  • Documentul poate fi tipărit și completat de mână în câmpurile predefinite, necesitând totodată semnătura de mana a titularului.
  • Declarația pe proprie răspundere poate fi scrisa integral de mana, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declarației pe proprie răspundere pus la dispoziție.

Vei prezenta la cerere declarația pe proprie răspundere/adeverința de la angajator împreună cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Grupul de Comunicare Strategică precizeaza faptul că orice alte inițiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declarațiilor pe proprie răspundere/adeverințe de angajator NU beneficiază de acordul autorităților guvernamentale și nu se realizează în colaborare cu acestea. 

 

 

Paginile considerate suspecte sunt cele de mai jos. Acestea sunt enumerate strict in scop informativ.

http://carantina.me/

https://declaratie.egovernment.ro/

http://declaratieppr.ro/

https://eu.123formbuilder.com/form-34081/?

https://ydssqrnsfhg0fis-adw2020.adb.eu-frankfurt-1.oraclecloudapps.com/ords/f?p=105:1::::::

https://declaratie.ro/

Articole Asemanatoare

0 Comments

0 Comments

Aboneaza-te

Inscrie-te pentru a fi primul care afla despre ultimele gadgeturi aparute.

Follow

Ma gasesti si pe urmatoarele retele sociale. 

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie articolul