Ce folosesc pentru a lucra de acasa, dar si sa tin legatura cu cei dragi

Written by Laurentiu Matache

March 30, 2020

Ce folosesc pentru a lucra de acasa, dar si sa tin legatura cu cei dragi.

De aproximativ trei saptamani m-am aproape autoizolat in casa unde incerc sa imi duc mai depoarte jobul si sa atenuez pe cat se poate efectul psihic pe care il are in primul rand amenintarea SARS COV-2 asupra noastra.

E clar ca pandemia ne va schimba viata pentru totdeauna.

Asa ca in ultimele saptamani am experimentat conferintele online. In emisiunea 24IT de saptamana trecuta am fost prezent prin intermediul aplicatiei Skype si noua camera Logitech Streamcam (care merita toti bani din punctul meu de vedere) si totul a iesit foarte bine. Se pare ca toti aveam nevoie de un impuls pentru a iesi din zona noastra de confort. Mi-as fi dorit ca impulsul sa nu vina de la COVID-19 si sa experimentam de la sine multe alte lucruri pe care azi incercam sa le invatam.

E clar ca pandemia ne va schimba viata pentru totdeauna. De la modul de a lucra pana la modul de a interactiona unii cu altii, iar oameni care nu stapanesc bine „tainele” online-ului vor avea foarte mult de suferit din pacate. Dar sa trecem si la lucruri putin mai optimiste.

Zoom.us este un start-up care in aceste zile se bucura de o mare popularitate in randul ziaristilor dar si a companiilor pentru este extrrem de usor de folosit. Hai sa ne gandim putin. In stuatia actuala o reuniune cu prietenii e ceva la care doar putem visa. Ei bine singura modalitate de a-i vedea este prin intermediul camerei Web sau a telefonului si folosind Skype, FaceTime, Facebook, Whatsapp, Zoom sau orice alta aplicatie similara.

Eu vad si o parte buna in toata asta, ne putem regasi prietenii pe care nu i-am mai vazut de multa vreme si care poate sunt peste mari si tari, iar obisnuinundu-ne cu acest nou mod de interactiune care implica distantarea fizica. Stiu ca e dureroasa pentru ca suntem obisnuiti sa ii vedem pe cei dragi in carne si oase. Sa iesim la cafea, sa mergem la un film, sa ne plimbam prin parc. Dar acest lucru in aceste zile nu este posibil. Sau pentru noi cei care respectam regulile nu se poate si incurajez pe toata lumea sa faca asta.

Voi cum tineti legatura cu cei dragi si ce metode folositi pentru a-i vedea pe telefon, tableta sau laptop?

Articole Asemanatoare

0 Comments

0 Comments

Aboneaza-te

Inscrie-te pentru a fi primul care afla despre ultimele gadgeturi aparute.

Follow

Ma gasesti si pe urmatoarele retele sociale. 

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie articolul