Home workout. Trei aplicatii care te ajuta sa te antrenezi de acasa, stand in fata tv-ului

Written by Laurentiu Matache

April 4, 2020

Trei aplicatii care te ajuta sa te antrenezi de acasa, stand in fata televizorului.

Ca marea majoritate si eu stau in casa de aproximativ patru saptamani, iar lipsa activitatii fizice, intr-o sala de fitness sau efectiv plimbatul pe afara, se resimte din plin mai ales la nivel psihic.

Ca si voi, ma gandesc in permanenta ca terminarea crizei provocate de Coronavirus ma va lasa cu ceva kilograme in plus si incerc sa rezolv pe cat posibil evitarea acestei situatii.

Nu intotdeauna statul in casa este o activitate relaxanta, mai ales pe o perioada mai lunga pentru ca poate interveni depresia, un alt dusman poate mai puternic decat COVID – 19. Scade nivelul de endorfine, produs in mod normal de activitatea fizica, alimentatia nu mai e una corecta din punct de vedere nutritional.

Ca si voi, ma gandesc in permanenta ca terminarea crizei provocate de Coronavirus ma va lasa cu ceva kilograme in plus si incerc sa rezolv pe cat posibil evitarea acestei situatii.

Am vazut ca atat WorldClass cat si 7Card au lansat mici platforme de fitness unde antrenori va fac un program de antrenament, care de multe ori nu se potriveste oricui.

Lipsa unui antrenor sau al unui gym-buddy scade motivarea, asa ca astazi vreau sa va mentionez cateva aplicatii gratuite, atat pe platforma Android cat si pe iOS, care va vor ajuta. Pe mine unul ma ajuta enorm si ma scot din rutina in care am intrat, odata cu masurile de distantare sociala.

Home Workout este o aplicatie pe care o regasiti atat in Google Play cat si in Apple AppStore. Mi se pare una dintre cele mai bune aplicatii gratuite pentru toate nivelurile de antrenament. Pentru ca magazinele de fitness online s-au golit de accsorii pentru workout-ul de acasa, aceasta aplicatie va arata cum puteti antrena tot corpul folosind doar propria greutate. Nu doar ca sunt indicatii scrise, dar aveti si o ilustratie foarte buna pentru a executa corect antrenamentul. Singurul inconvenient pentru aceasta aplicatie este abundenta de reclame. Ei bine fiind o aplicatie gratuita acest lucru eu nu il vad foarte deranjant pentru ca totusi va ajuta sa economisiti cativa euro pe luna.

O alta aplicatie pe care o recomand celor mai competitivi din fire este 30 Days Fitness Challange. Este o aplicatie mult mai complexa, care la fel se gaseste atat pentru iOS cat si pentru Android, puteti seta o provocare de antrenament de 30 de zile. Aplicatia va aduce aminte in fiecare zi ca trebuie sa va antrenati. Inca de la intrare va intreaba ce va doriti de la corpul vostru, sa pierdeti greutate, sa va tonifiati sau sa cresteti masa musculara. Dupa ce ati completat aceste lucruri veti primiti sugestii de antrenament bazate pe capabilitatile voastre fizice, dar in functie de preferinte. Va creaza un antrenament, iar taxa anuala este mai mica in comparatie cu cea perceputa de un antrenor in sala sau online. Va ziceam ca e gratuita pentru ca aveti foarte multe exerciutii si planuri de exercitii pe care le puteti utiliza in mod gratuit. Daca vreti ceva personalizat se aplica o taxa anuala de 205 lei sau 50 de lei pe luna.

O alta aplicatie partial gratuita este Spartan Home Workout (AppStore si Google Play). Se adreseaza celor mai avansati in ceea ce priveste efortul fizic. Gasiti foarte multe exercitii ilustrate pe care le puteti accesa in mod gratuit, iar daca vreti folositi functiile avansate, planuri de antrenament avansat trebuie sa deveniti Spartan Premium Member, Costul pentru o luna este de 26 de lei, 3 luni 49 lei, 6 luni 105 lei si pe un an 215 lei. Sincer cred ca abonamentul pe 3 luni este cel mai avantajos. Nu stiu algoritmi de calculare al pretului, dar asta e cea mai ieftina varianta din punctul meu de vedere.

Daca aveti un telefon care permite screen mirroring cu un televizor cu atat mai bine pentru ca veti avea totul mult mai detaliat. Statul in casa nu e placut, dar cu putin sport timpul trece altfel.

Articole Asemanatoare

0 Comments

0 Comments

Aboneaza-te

Inscrie-te pentru a fi primul care afla despre ultimele gadgeturi aparute.

Follow

Ma gasesti si pe urmatoarele retele sociale. 

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie articolul