Cum setezi o parola sigura si cum vezi daca parola actuala a fost sparta

Written by Laurentiu Matache

May 13, 2020

Cum setezi o parola sigura si cum vezi daca parola actuala a fost sparta.

Sa nu imi spuneti ca nu ati setat niciodata o parola de genul „parola1234” „andreea1234” si de multe ori ne plangem ca ni s-a spart contul de Instagram, Facebook, Gmail sau orice alta aplicatie pe care o utilizam.

De cand exista posta electronica parolele au fost si raman una dintre cele mai mari vulnerabilitati ale utilizatorilor de internet.

Rusii de la Kaspersky au prezentat un studiu prin care arata ca 83% dintre utilizatori isi creeaza singuri parolele, in timp ce 54% spun ca nu stiu cum sa verifice daca vreuna dintre parolele lor a fost compromisa.

Conform raportului Kaspersky, doar 55% dintre utilizatori sustin ca isi amintesc toate parolele – ceea ce poate fi dificil daca cerintele de securitate, cum ar complexitatea si unicitatea parolelor, trebuie sa fie satisfacute. Unul din cinci (19%) le pastreaza scrise intr-un fisier sau document salvat pe computerul lor, in timp ce 18% folosesc browserele de pe computer, smartphone sau tableta, pentru a-si stoca parolele.

Nimic mai gresit din punctul meu de vedere. Eu personal sunt adeptul autentificarii in doi pasi cu ajutorul smartphone-ului prin care primesc SMS cu codul de autentificare. Pana a putea seta o amprenta digitala sau faciala pentru a ne securiza fiecare cont cu siguranta va mai trece ceva vreme.

Sfatul meu este ca o parola sa nu contina neaparat un nume sau un cuvant uzual. Poate sa fie o combinatie dintre cifre, litere si caractere speciale pe care o puteti foarte usor memora si care sa aiba un corespondent in viata reala. Incercati pe cat posbil sa nu utilizati aceeasi parola pentru mai multe conturi mai ales cele legate intre ele. Cum sunt Facebook si Instagram.

Cei de la Kaspersky ne ofera cateva sfaturi prin care puteti sa va mentineti parolele sigure si sa verificati daca o parola este compromisa.

Reduceti la minimum numarul de persoane cu care impartasiti informatiile de conectare la cont si nu lasati niciodata parolele la vedere – pe hartie sau pe vreun dispozitiv. Pastrarea lor pe post it-uri poate fi tentanta, dar va fi la fel de usor pentru altii sa acceseze lucruri pe care nu le doriti accesate

Utilizati Kaspersky Secure Password Check. Serviciul va permite sa verificati cat de puternica este parola dvs. si cat timp va dura sa fie compromisa.

Utilizati parole puternice si solide, generate de o solutie de securitate fiabila, precum Kaspersky Password Manager. Aceasta va genera de fiecare data parole sigure si unice pentru fiecare cont si va va ajuta sa rezistati tentatiei de a utiliza aceeasi parola de mai multe ori.

Aflati daca parolele dvs. au fost compromise si folosite pentru accesarea conturilor online. Kaspersky Security Cloud are o functie care permite utilizatorilor sa isi verifice conturile pentru eventualele scurgeri de date. Daca se detecteaza una, solutia ofera informatii despre categoriile de date care pot fi accesibile publicului, astfel incat persoana afectata sa poata lua masurile corespunzatoare.

Articole Asemanatoare

Scoala online in lunile de pandemie

Cum ar fi aratat scoala online in urma cu zece sau douazeci de ani? Nici nu ne-am putea imagina scoala online fara tehnologia de azi si viteza de internet din zilele noastre. Astazi, cu o tableta si o cartela SIM sunt suficiente pentru ca orice copil sa fie gata sa...

Premii pentru utilizatorii Telekom Romania

A trecut vremea in care pentru orice lucru legat de abonamentul nostru de telefonie fixa, telefonie mobila, internet sau televiziune trebuia sa sunam la operatorul de comunicatii si sa asteptam pe linie in call centre. De cand sunt client Telekom Romania mi-am...

Am testat noul Huawei Mate 40 Pro VIDEO

Pentru o perioada destul de lunga am testat noul flahsgip Huawei, Mate 40 Pro, care din punctul meu de vedere este smartphone-ul cu una dintre cele mai bune camera de pe piata. Vine cu un ansamblu de camera Ultra Vision Leica cu zoom 5X face minuni cand vrei sa...

Telekom Romania lanseaza configuratorul de oferte

Telekom Romania lansează cel mai extins configurator online din piața de telecomunicații din România. Acesta oferă clienților posibilitatea de a găsi simplu și rapid serviciile și opțiunile din portofoliul operatorului care se potrivesc cel mai bine nevoilor lor....

Parcul online, experimentul social care cutremură părinții

Izolarea determinată de pandemia de coronavirus a condus la adoptarea accelerată a serviciilor online și la un consum ridicat de conținut digital, inclusiv în rândul copiilor. Aceștia petrec în prezent mai mult timp online decât oricând – pentru a învăța, a se juca...

Unboxing și primele impresii – LG Velvet

Sunt ceva ani de când nu am mai testat un telefon de la LG, deci am zis că este o ocazie bună să văd ce telefoane mai produce această companie în 2020

Vrei televizor ?

Consumul de Netflix, HBO GO, Amazon Prime au adus televizorul intr-o noua era.

Review Camera Oppo Reno 3 Pro 5G

După cam 3 săptămâni de teste cu Oppo Reno 3 Pro 5G, prin programul Orange Smartphone Tester a venit rândul să vorbim despre camera foto sau mai bine zis, pachetul foto al acestui telefon.

0 Comments

0 Comments

Aboneaza-te

Inscrie-te pentru a fi primul care afla despre ultimele gadgeturi aparute.

Follow

Ma gasesti si pe urmatoarele retele sociale. 

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie articolul