Written by Alex Barbu
June 23, 2020
Cum e să trăiești cu un telefon pliabil: Samsung Galaxy Z Flip – Review
Dacă acum ceva timp am testat Galaxy Fold și v-am spus cum e să trăiești cu un telefon pliabil, acum a venit acum rândul lui Z Flip să fie testat.
Folosesc Samsung Galaxy Z Flip de cam 3 săptămâni și pot spune că e un telefon pe care îl poți folosi cu plăcere în fiecare zi. Pentru mai multe detalii însă, te invit să citești întreg review-ul.
La momentul actual, Z Flip e unul din cele mai scump telefoane ale momentului și în același timp, unul din puținele telefoane pliabile de pe piață. Dar le-a ieșit!
În timpul acestor 3 săptămâni de teste, Z Flip a devenit telefonul meu principal, așa că îți pot spune cum e să trăiești în fiecare zi cu un telefon pliabil.
După ce am testat Fold pe la începutul lui 2020, pot face cumva o comparație, mai ales când vine vorba de ecran și sistemul de pliere. Așadar, senzația pe care ecranul ți-o dă la prima vedere e tot de plastic, dar pare cumva mai rigid, cumva mai spre.. sticla.
Cum se simte în mână și care e prima părere?
În mână, Z Flip se simte foarte bine. Când e deschis, este un telefon normal, subțire, dar puțin mai înalt, cu margini rotunjite, care parcă se mulează în mâna ta. Când e pliat însă, Z Flip e foarte compact (și se aseamănă cu o pudrieră). Nu se simte greu în mână (183 grame), nu atârnă greu în buzunar (ba chiar de câteva ori am și uitat că e pliabil și l-am purtat deschis în buzunar), iar senzația de telefon solid e prezentă.
Vorbind de prima părere a celorlalți oameni, reacțiile lor au fost de uimire și apreciere, mai ales că la mine telefonul a stat pe masă semi-deschis, cumva pe lateral, cam de fiecare dață. Vorbind de închis și deschis, sunetul făcut în momentul în care îl închizi și deschizi, dar și senzația de ”clapetă” te captivează puțin și creează depentență.
Varianta de Z Flip care a venit la teste a fost cea pe Mirror Black (dar mai există și Mirror Purple) cu 256 GB memorie internă și 8 GB RAM.
Ce se află în cutie?
Z Flip vine în cutie cu cam toate accesoriile Samsung de care te poți bucura: castile AKG pe USB-C, cu dopuri suplimentare, cărticele, încărcător cu cablu de date, un adaptor USB 3.0 și o husă din 2 bucăți, dintr-un material transparent.
Caracteristici hardware
Dacă vorbim de hardware, Z Flip vine cu un procesor Snapdragon 855+, o memorie internă de 256 GB și o memorie RAM de 8 GB.
Vorbind despre lucrurile care mi-au plăcut la Flip, sunt destul de multe, așadar am facut o listă cu câteva dintre ele mai jos:
E uimitor din punct de vedere al construcției, lucru care m-a impresionat si la Fold.
Design foarte apreciat, materiale de calitate, senzația de telefon robust e prezentă, cumva ecranul e mai rezistent decât la Fold, (Samsung spune ca e de sticlă și chiar am văzut niște clipuri pe Youtube cu acest ecran, care deși e pliabil, are niște fibre ca de sticlă). În continuare nu e rezistent la apă, nisip și alte materiale, dar o îmbunătățire legată de rezistență se observă.
Atrage toate privirile și e bine că e așa. Toți cunoscuții au vrut să vadă cum e să îl pliezi sau cum arată ecranul exterior. Sau ecranul interior. Sau camera. Sau husa. Sau senzorul de amprente. Sau..
Cuta făcută de ecranul interior e vizibilă, dar numai dacă nu privești ecranul perpendicular. Deși pare deranjantă la prima vedere, te obișnuiești repede cu ea și nu prea o mai observi. Un mare plus aici.
Bateria de 3300 mAh are o autonomie bună, folosit destul de intens telefonul a rezistat o zi cu o singură încărcare.
Ecran mare, de 6,7” în diagonală, Super AMOLED, cu o rezoluție de 2636 pe 1080 de pixeli, cu luminozitate și culori bune. Ecran mic, dar foarte practic lângă camera principală. Ecranul mic este tactil și poți vedea notificările, muzica, răspunde și închide unui apel, ba chiar și camera foto (pe el).
Multitasking la un alt nivel. Poți să împarți foarte ușor ecranul în 2 și să folosești 2 aplicații în același timp.
În momentul în care ești în cameră și îl semi-pliezi, e foarte interesant faptul că poți muta pe ce parte a ecranului să vezi camera (sus ori jos), iar când telefonul e deschis, camera e văzută pe mijlocul ecranului.
Senzorul de amprentă pe lateral, cu tot cu buton integrat, e bine poziționat și foarte rapid.
Camera frontală de 10 MP este integrată în ecran, aproape insesizabilă.
Always on display funcționează si pe acest ecran și nu consumă deloc multă baterie
Accesoriile. Vine deja cu o husă care să protejeze ½ din telefon (sau mai bine zis, exteriorul).
Cu toate că cele 3 săptămâni cu Z Flip au fost o plăcere, au fost câteva lucruri care mie mi-au plăcut mai puțin:
Încărcarea. Vine cu vechiul tip de încărcare rapidă de la Samsung, iar cablul este USB-A la USB-C, nu USB-C la USB-C, din testele mele durata de încărcare este de cam 1 oră și 30-40 de minute.
Sunetul nu e stereo. Nu știu de ce, dar se aude doar prin difuzorul din partea de jos, nu și prin cel de tip cască.
Aplicațiile nu te ajută întotdeauna. Pe Instagram, spre exemplu, un story pe ecranul tău nu arată ca un story pe ecranul prietenilor tăi, iar încadrarea/formatul diferă. De asemenea, în jocuri nu o să poți să folosești mereu întregul ecran și vei avea o mica bară neagră în laterale.
Camera foto e cumva între. Nu mi-a displăcut, dar parcă nici nu a avut acel WOW pe care il tot văd la telefoanele Samsung în ultima vreme. Cea frontală își face treaba foarte bine, dar cea principală (formată din 2 senzori de 12 MP – 1 senzori Wide si 1 senzori Ultrawide) te ajută sa capturezi poze bune spre foarte bune, dar mi s-a părut că lipsește ceva, lucru datorat probabil și trecerii de la S20Ultra, cu o camera WOW (și 4 senzori), la Z Flip (cu doar 2 senzori). Nu dezamagește deloc, pozele sunt bune, filmările calitative, dar parcă mă așteptam la și mai mult. Mai multe poze făcute de Z Flip găsești pe contul meu de Instagram.
Concluzie:
Pe final, merită Galaxy Z Flip (la momentul la care scriu acest review) 5950 Ron? Aș spune că da. Telefonul e uimitor ca design, concept, ecran, dimensiuni. Cu toate că Fold mi-a plăcut enorm, cred că mai degrabă aș alege Z Flip. În plus, apelează cumva și la nostalgie, puțin îmi era dor să închid clapeta. Ce să mai spun că la finalul perioadei de teste aș fi pliat cam orice telefon?
Deși sunt lucruri care nu mi-au plăcut prea mult, cred că majoritatea pot fi rezolvate ușor cu un update de soft și cu mai mult suport din partea aplicațiilor pentru formatul ecranelor pliabile.
Cu toate acestea, Z Flip e un telefon foarte bun, plăcut de utilizat ca telefon principal și dacă mă întrebi pe mine, mi se pare cam singurul telefon pliabil cu care poți să te descurci în fiecare zi. Telefonul poate fi achiziționat de aici sau aici.
Articole Asemanatoare
Scoala online in lunile de pandemie
Cum ar fi aratat scoala online in urma cu zece sau douazeci de ani? Nici nu ne-am putea imagina scoala online fara tehnologia de azi si viteza de internet din zilele noastre. Astazi, cu o tableta si o cartela SIM sunt suficiente pentru ca orice copil sa fie gata sa...
Premii pentru utilizatorii Telekom Romania
A trecut vremea in care pentru orice lucru legat de abonamentul nostru de telefonie fixa, telefonie mobila, internet sau televiziune trebuia sa sunam la operatorul de comunicatii si sa asteptam pe linie in call centre. De cand sunt client Telekom Romania mi-am...
Am testat noul Huawei Mate 40 Pro VIDEO
Pentru o perioada destul de lunga am testat noul flahsgip Huawei, Mate 40 Pro, care din punctul meu de vedere este smartphone-ul cu una dintre cele mai bune camera de pe piata. Vine cu un ansamblu de camera Ultra Vision Leica cu zoom 5X face minuni cand vrei sa...
Telekom Romania lanseaza configuratorul de oferte
Telekom Romania lansează cel mai extins configurator online din piața de telecomunicații din România. Acesta oferă clienților posibilitatea de a găsi simplu și rapid serviciile și opțiunile din portofoliul operatorului care se potrivesc cel mai bine nevoilor lor....
Parcul online, experimentul social care cutremură părinții
Izolarea determinată de pandemia de coronavirus a condus la adoptarea accelerată a serviciilor online și la un consum ridicat de conținut digital, inclusiv în rândul copiilor. Aceștia petrec în prezent mai mult timp online decât oricând – pentru a învăța, a se juca...
Cum se comporta cel mai bine vandut mouse de pe piata
G502 Hero impresioneaza printr-un design futurist care il face sa se simta foarte bine in mana atunci cand e folosit, dar si prin rapiditate.
Unboxing și primele impresii – LG Velvet
Sunt ceva ani de când nu am mai testat un telefon de la LG, deci am zis că este o ocazie bună să văd ce telefoane mai produce această companie în 2020
Telefonul cu Android merge greu. Iata cateva sfaturi pe care ti le dau
Producatorii lanseaza sute de telefoane an de an, care mai de care mai „smart” cu camere care au ajuns la calitatea apropiata de un aparat profesional numai sa te faca sa schimbi telefonul.
Vrei televizor ?
Consumul de Netflix, HBO GO, Amazon Prime au adus televizorul intr-o noua era.
Review Camera Oppo Reno 3 Pro 5G
După cam 3 săptămâni de teste cu Oppo Reno 3 Pro 5G, prin programul Orange Smartphone Tester a venit rândul să vorbim despre camera foto sau mai bine zis, pachetul foto al acestui telefon.
Aboneaza-te
Inscrie-te pentru a fi primul care afla despre ultimele gadgeturi aparute.
Follow
Ma gasesti si pe urmatoarele retele sociale.
0 Comments