Cum cresti autonomia bateriei smartphone-ului tau

Written by Laurentiu Matache

June 4, 2020

Cum cresti autonomia bateriei smartphone-ului tau.

Desi telefoanele mobile au evoluat incredibil in ultimii zece ani, tehnologia bateriilor a ramas cam la fel. Oricat s-au straduit producatorii sa eficientizeze cosumul smartphone-ului sau sa ofere incarcare chiar in mai putin de 40 de minute, ramanem in continuare foarte dependenti de prize.

As vrea sa va spun din experienta mea personala cu smartphone-ul cum am reusit sa cresc autonomia dispozitivului.

Unul dintre cei mai mari consumatori de energie ai unui smartphone este ecranul. Cu cat luminozitatea este mai crescuta cu atat consumul de baterie este mai mare. Astfel, cel mai bine ajustati contrastul pe modul automat apeland asfel la inteligenta artificiala a smartphone-ului pentru a reduce luminozitatea.

Multi dintre noi vizionam continut video pe smartphone iar acesta este poate cel mai mare battery killer pentru ca nu foloseste doar ecranul ci si procesor, RAM si alte componente.

Legat tot de ecran incercati sa folositi un wallpaper static pentru ca o imagine in miscare consuma semnificativ din bateria telefonului.

Aplicatiile care sincronizeaza automat datele vor consuma mai multa energie. Retelele de socializare, aplicatiile pentru mesaje instant, stiri, vremea, etc. Puteti verifica setarile de sincronizare/actualizare a datelor in meniul de setari al fiecarei aplicatii sau in managementul aplicatiilor care ruleaza in fundal. Incercati sa lasati cat mai putine aplicati care ruleaza in fundal. Odata iesit din ecranul aplicatiei ea ruleaza, din acest motiv este bine sa o inchideti definitiv.

Utilizarea dispozitivului intr-o zona cu semnal slab va duce la cresterea consumului de energie si acest lucru ar trebui evitat pe cat posibil. De exemplu daca in casa semnalul de telefonie mobila este slab cea mai buna solutie este conectarea la o retea WiFi si activarea apelului WiFi daca operatorul permite acest lucru. Nu numai ca veti avea o calitate crescuta a sunetului in timpul unui apel, dar economisiti si foarte multa baterie.

Si daca tot vorbim de conectivitate atunci cand nu va aflati in zona cu WiFi este indicat sa dezactivati functia pentru ca antena va incerca sa comunice cu alte puncte din exterior si asta duce implicit la un consum crescut al energiei. Acest lucru este valabil si pentru conectivitatea bluetooth si GPS.

Urmariti in permanenta graficul de consum al bateriei din meniul telefonului care va ofera informatii despre consumul produs de reteaua mobila si starea de stand by a smartphone-ului.

Bateria consuma mai multa energie atunci cand nu aveti semnal deoarece dispozitivul continua sa caute semnalul optim al retelei.

Folositi modurile de economisire a energiei in meniul smartphone-ului. Daca nu jucati un joc sau nu rulati o aplicatie care necesita resurse semnificative nu aveti de ce sa ramaneti pe modul de performanta inalta a smartphone-ului. Trecerea a un mod optimizat va scadea puterea procesorului cu 30%, va reduce luminozitatea, va scadea rezolutia si va opri datele din fundal. La finalul zilei daca respectati toate aceste reguli cu siguranta bateria telefonului nu va fi descarcata complet.

Un lucru foarte important, atunci cand incarcati un smartphone pe timpul noptii, apelati la modul de incarcare inteligenta care nu va suprasolicita bateria si astfel ii va creste durata de viata.

Articole Asemanatoare

Scoala online in lunile de pandemie

Cum ar fi aratat scoala online in urma cu zece sau douazeci de ani? Nici nu ne-am putea imagina scoala online fara tehnologia de azi si viteza de internet din zilele noastre. Astazi, cu o tableta si o cartela SIM sunt suficiente pentru ca orice copil sa fie gata sa...

Premii pentru utilizatorii Telekom Romania

A trecut vremea in care pentru orice lucru legat de abonamentul nostru de telefonie fixa, telefonie mobila, internet sau televiziune trebuia sa sunam la operatorul de comunicatii si sa asteptam pe linie in call centre. De cand sunt client Telekom Romania mi-am...

Am testat noul Huawei Mate 40 Pro VIDEO

Pentru o perioada destul de lunga am testat noul flahsgip Huawei, Mate 40 Pro, care din punctul meu de vedere este smartphone-ul cu una dintre cele mai bune camera de pe piata. Vine cu un ansamblu de camera Ultra Vision Leica cu zoom 5X face minuni cand vrei sa...

Telekom Romania lanseaza configuratorul de oferte

Telekom Romania lansează cel mai extins configurator online din piața de telecomunicații din România. Acesta oferă clienților posibilitatea de a găsi simplu și rapid serviciile și opțiunile din portofoliul operatorului care se potrivesc cel mai bine nevoilor lor....

Parcul online, experimentul social care cutremură părinții

Izolarea determinată de pandemia de coronavirus a condus la adoptarea accelerată a serviciilor online și la un consum ridicat de conținut digital, inclusiv în rândul copiilor. Aceștia petrec în prezent mai mult timp online decât oricând – pentru a învăța, a se juca...

Unboxing și primele impresii – LG Velvet

Sunt ceva ani de când nu am mai testat un telefon de la LG, deci am zis că este o ocazie bună să văd ce telefoane mai produce această companie în 2020

Vrei televizor ?

Consumul de Netflix, HBO GO, Amazon Prime au adus televizorul intr-o noua era.

Review Camera Oppo Reno 3 Pro 5G

După cam 3 săptămâni de teste cu Oppo Reno 3 Pro 5G, prin programul Orange Smartphone Tester a venit rândul să vorbim despre camera foto sau mai bine zis, pachetul foto al acestui telefon.

0 Comments

0 Comments

Aboneaza-te

Inscrie-te pentru a fi primul care afla despre ultimele gadgeturi aparute.

Follow

Ma gasesti si pe urmatoarele retele sociale. 

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie articolul