Ce te sfatuiesc sa faci cu factura la telefonia mobila, internet si televiziune, in caz ca ai probleme financiare

Written by Laurentiu Matache

April 14, 2020

Ce te sfatuiesc sa faci cu factura la telefonia mobila, internet si televiziune, in caz ca ai probleme financiare.

Romania e amortita de criza din sanatate, generata de Coronavirus, iar acest lucru se vede si in sectorul economic unde multi dintre voi au intrat in somaj tehnic sau chiar si-au pierdut jobul.

Cheltuielile cu telefonia mobila, internetul si televiziunea nu pot fi amanate.

Aceste mijloace reprezinta in pricipal puntea de legatura pe care o mai avem cu prietenii, rudele, colegii si toti cei cu care interactionam fata in fata pana acum o luna.

Astazi se face o luna de cand Presedintele Romaniei a instaurat starea de urgenta, iar noi am intrat in autoizolare la domiciliu. Fiecare cum a fost prins de aceasta situatie. Fie singur/a, fie cu partenera sau partenerul sau cu familia. Starea de urgenta s-ar mai putea prelungi cu inca 30 de zile pana pe 15 mai 2020.

Dupa cum va spuneam, serviciile de comunicatii si de divertisment sunt aproape singura noastra salvare pentru a nu ramane izolati de tot. Plata facturii serviciilor si utilitatilor nu a fost amanata prin ordonanta de urgenta ca in cazul ratelor la banci.

Un lucru bun din punctul meu de vedere pentru ca operatorii ar intra in incapacitatea de a-si mai plati furnizorii, angajatii si asta ar duce la perturbari serioase ale activitatii care s-ar rasfrange tot asupra noastra.

In cazul in care ai un pachet foarte scump, aflat sub contract si nu poti trece la un abonament mai mic. Companiile de comunicatii pot esalona plata facturii astfel incat datoria ta sa nu creasca si sa nu fie o povara financiara foarte mare in aceasta perioada.

Multe companii au lansat oferte cu servicii nelimitate si poti trece la ele daca nu te afli sub contract. In cazul Orange Romania avem Yoxo un serviciu pe care il poti configura strict dupa nevoile tale de comnunicare, sau serviciile nelimitate de la Telekom si Digi.

Poti trece la un pachet mai ieftin de comunicatii putand ulterior sa il cresti la un pachet mai scump cu tot ceea ce iti doresti tu inclus. Este o modalitate prin care te ajuti si pe tine dar si furnizorul.

E mult mai avantajos pentru ambele parti. Pe de-o parte operatorul nu trebuie sa mai recupereze un debit restant care de multe ori se vinde la o firma de recuperare la un nivel mult mai mic decat valoarea debitului, dar si pentru tine ca utilizator sa nu ajungi in aceasta situatie.

Criza din sanatate o sa treaca, iar tu o sa ramai cu datorii. In cazul in care debitul ajunge la o firma de recuperare, vei plati penalitati. Daca vei ajunge la executare silita vei mai plati si comisionul catre executorul judecatoresc care nu este deloc mic in Romania. Vei ajunge la poprire pe venituri. Din acest motiv cred ca solutia cea mai buna o gasesti impreuna cu furnizorul tau de servicii.

Articole Asemanatoare

0 Comments

0 Comments

Aboneaza-te

Inscrie-te pentru a fi primul care afla despre ultimele gadgeturi aparute.

Follow

Ma gasesti si pe urmatoarele retele sociale. 

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie articolul