Ce mi-as dori de la companiile romanesti

Written by Laurentiu Matache

March 30, 2020

Ce mi-as dori de la companiile romanesti.

Astazi am participat la prima conferinta online a Telekom Romania din confortul casei cu ajutorul aplicatiei Zoom.us, iar CEO-ul companiei ne-a atras atentia asupra multor aspecte care se intampla pe piata de telecomunicatii in aceste momente dar si asupra masurilor pe care le-a luat compania pentru a-si proteja angajatii.

Mi-as dori sincer ca multi mai multi CEO ai unor companii mari, strategice, sa iasa zilele astea cu mesaje de incurajare a economiei.

Dupa cum stiti Telekom Romania s-a confruntat in ultimul an cel putin cu multe zvonuri asupra schimbarii de actionariat, vanzarea diviziilor si nu cred ca ea mai fericita companie cand activitatea i-a fost perturbata la modul acesta. Mai ales ca majoritatea angajatilor nu au mai fost focusati 100% pe companie ci pe ce s-ar putea intampla cu ei in eventualitatea posibilelor evenimente pe care le-am mentionat mai sus.

Mi-as dori sincer ca multi mai multi CEO ai unor companii mari, strategice, sa iasa zilele astea cu mesaje de incurajare a economiei, sfaturi pentru actualul Guvern, care din punctul meu se balbaie grav, iar eu nu vad nimic palpabil in ceea ce priveste sectorul privat care a fost lovit din plin.

O afirmatie a lui Miroslav Majoros, CEO-ul Telekom Romania mi-a adus aminte ca, dupa ce criza generata in acest moment, din punct de vedere al sanatatii populatiei Romaniei ne vom confrunta cu ceva poate mult mai rau si anume o criza economica majora daca nu vom gestiona lucrurile bine, inca de acum.

Lansam acum un apel catre liderii tarii de a tine cont de necesitatea asigurarii conditiilor adecvate pentru functionarea companiilor de telecomunicatii, pe fondul blocarii treptate a societatii si a economiei. Preconizam ca prelungirea blocarii economiei va produce o reactie in lant asupra tuturor celorlalte companii aflate infunctiune

Ei bine cam asta e adevarul pe care l-am vazut si acum 11 – 12 ani cand Romania si intreaga planeta s-au confruntat cu o teribila criza economica, iar un efect de domino este inevitabil in conteztul unor masuri nu tocmai inspirate sau deloc.

Stiu ca multi dintre angajatii din Romania se gandesc in aceasta perioada la ce ii asteapta. Ma bucur ca Telekom nu a recurs inca la disponibilizari sau somaj tehnic si a incercat sa relocheze toti angajatii din sectoarele afectate. Spun inca pentru ca Romania nu este o tara care sa ofere predictibilitate. Nu a oferit niciodata si cu siguranta nu va oferi nici acum.

Articole Asemanatoare

0 Comments

0 Comments

Aboneaza-te

Inscrie-te pentru a fi primul care afla despre ultimele gadgeturi aparute.

Follow

Ma gasesti si pe urmatoarele retele sociale. 

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie articolul