Aplicatia care ne scapa de fake news despre Coronavirus

Written by Laurentiu Matache

March 25, 2020

Aplicatia care ne scapa de fake news despre Coronavirus

Perioadele de criza, fie ea politica, economica sau a sanatatii natiunii, au adus si foarte multe site-uri sau profiluri de social media prin care s-au raspandit stiri false cu scopul de a manipula masele si de a instaura panica.

Un plug in pentru Chrome si Mozilla Firefox care detecteaza si semnalizeaza stirile false sau asa numitele fake news

Eu unul va sfatuiesc sa va uitati de zece ori la sursa online din care va informati si dupa ce o stire vi se pare oarecum credibila, nu ar fi rau sa aruncati un ochi si pe site-urile mari de stiri ale televiziunilor si numai, cat si pe site-ul autoritatilor din Romania.

O companie a lansat astazi un site dedicat COVID-19 Prezinta multiple fuctionalitati, si chiar permite efectuarea unui mini test online in urma caruia sunteti sfatuiti catre ce autoritati sa va indreptati.

Dar ce mi-a atras atentia in mod special, este un plugin pentru Chrome si Mozilla Firefox care detecteaza si semnalizeaza stirile false sau asa numitele fake news care nu fac altceva decat sa alarmeze populatia. Site-ul este realizat de Code of Romania Task Force si este avizat de Guvernul Romaniei impreuna cu DSU.

Tot ce trebuie sa faceti este sa intrati pe cemafac.ro iar in coloana de pe partea dreapta aveti doua sectiuni in care regasiti urmatorul citat “Instalează-ți extensia pentru a depista știrile false” , dati click si asta e tot.
Pentru a rezista unei astfel de provocari, la care este si va fi supusa Romania in perioada urmatoare, trebuie sa ne informam corect pentru a ne pastra un psihic cat de cat limpede; deoarece panica nu va ajuta pe nimeni. Indiferent de balbaiala unor autoritati, mai mult sau mai putin competente, noi trebuie sa ramanem uniti. Sa nu mai share-uim tot ceea ce vedem pe Facebook, Instagram sau pe site-uri de stiri aparute peste noapte, sau de pe unele cu o reputatie proasta care fac astfel de artificii pentru un plus de trafic.

Cei mai importanti sunteti voi si nu ei. Take care!

Articole Asemanatoare

Premii pentru utilizatorii Telekom Romania

Premii pentru utilizatorii Telekom Romania

A trecut vremea in care pentru orice lucru legat de abonamentul nostru de telefonie fixa, telefonie mobila, internet sau televiziune trebuia sa sunam la operatorul de comunicatii si sa asteptam pe linie in call centre. De cand sunt client Telekom Romania mi-am...

0 Comments

0 Comments

Aboneaza-te

Inscrie-te pentru a fi primul care afla despre ultimele gadgeturi aparute.

Follow

Ma gasesti si pe urmatoarele retele sociale. 

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie articolul