5G-ul in Romania. Acoperire si ce telefoane sunt disponibile la noi in tara

Written by Laurentiu Matache

April 13, 2020

5G-ul in Romania. Acoperire si ce telefoane sunt disponibile la noi in tara.

Retelele de generatie a cincea sunt prezente in Romania de un an, desi Autoritatea Nationala de Adriministrate si Reglementare in Comunicatii (ANCOM ) si Guvernul Romaniei inca nu au organizat licitatia pentru alocarea spectrului radio necesar dezvoltarii 5G. Si o amana de la an la an.

Trei operatori au lansat in Romania serviciile comerciale prin care utilizatorii pot beneficia de viteze de la la 1.200 Mbps pe telefonul mobil in mai multe orase din Romania.

Nu putem vorbi inca de o acoperire foarte mare pentru ca lansarea serviciilor a luat din spectrul folosit pentru retele 3G si 4G, iar extinderea retelelor 5G pe spectrul actual va determina perturbarea serviciile actuale.

Stiu ca multi dintre oameni cred inca in teoriile conspiratiei, ca 5G-ul este o arma folosita impotriva omenirii. Inca ma abtin sa nu rad cand vad filmulete distribuite pe Facebook de oameni cu un anumit grad de inteligenta, dar care refuza sa se informeze.

Orange Romania este primul operator care a testat acum mai bine de doi ani tehologia 5G la Cluj. Din cate imi aduc era primul test al companiei Orange pe o piata unde activeaza.

In acest moment clientii Orange se pot bucura de viteze de conectare de pana la 1.200 Mbps pentru download in Bucuresti, Cluj, Iasi, Brasov si Poiana Brasov. Retelele din Bucuresti si Iasi functioneaza pe tehnologia celor de la Huawei, iar reteaua din Cluj pe tehnologie Samsung.

Serviciile 5G ale Vodafone Romania sunt limitate la o viteza de conectare de 500 Mbps si au o acoperire limitata in Bucuresti, Cluj-Napoca si Mamaia

Digi Romania furnizeaza servicii de comunicatii 5G cu cea mai mare acoperire ca numar de orase: Bucuresti, Timisoara, Craiova, Oradea, Cluj-Napoca, Sibiu, Iasi, Brasov, Poiana Brasov, Predeal, Busteni, Sinaia, Constanta si Mamaia.

In acest moment puteti gasi pe piata din Romania urmatoarele telefoane ce se pot conecta la retelele 5G: Samsung Galaxy S10 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Huawei P40 Pro, Samsung Galaxy A90, Huawei Mate 20 X, Xiaomi Mi 10 5G, Samsung Galaxy Fold 5G, Galaxy Note 10 5G si LG V50 ThinQ.

Daca va achizitionati un telefon sau orice alt produs de pe QuickMobile.ro folositi codul QUICK148 pentru un extra discount de 3% chiar daca produsul e deja redus.

Articole Asemanatoare

Am testat noul Huawei Mate 40 Pro VIDEO

Pentru o perioada destul de lunga am testat noul flahsgip Huawei, Mate 40 Pro, care din punctul meu de vedere este smartphone-ul cu una dintre cele mai bune camera de pe piata. Vine cu un ansamblu de camera Ultra Vision Leica cu zoom 5X face minuni cand vrei sa...

0 Comments

0 Comments

Aboneaza-te

Inscrie-te pentru a fi primul care afla despre ultimele gadgeturi aparute.

Follow

Ma gasesti si pe urmatoarele retele sociale. 

Pin It on Pinterest

Share This

Distribuie articolul